Marianao al carrer

1a Edició: Accions i iniciatives de dinamització comunitària a l’espai públic.

Aquesta iniciativa, adreçada a infants, adolescents i joves de Marianao, va estar orientada a motivar la participació activa, a incentivar l’ interès i compromís per l’entorn i a promoure alternatives d’oci i lleure cultural i artístic. Va constar de tres accions:

  • T’atreveixes a pintar els bancs de la plaça de la Generalitat? Emmarcada en les festes de barri de Marianao i adreçada a infants, va consistir a decorar els bancs de la plaça a partir de la lectura d’un conte. Es va comptar amb el suport de diversos joves que van ajudar a dinamitzar l’activitat.
  • Gimcana familiar dinamitzada per joves, amb activitats dirigides a infants de 7 a 12 anys i les seves famílies.
  • Holi in Marianao. Jornada al carrer per fomentar l’espai públic i fer-ne un ús salu- dable, amb concerts de música, dinamització i una festa Holi.

2a Edició

Va donar continuïtat al foment de la participació juvenil i ús de l’espai públic iniciat a la primera edició. Va constar també de tres accions:

  • V Games: activitats d’esports urbans com skate, roller, BMX scotter, concerts de rap a la pista de patinatge de Sant Boi.
  • #StreetArtJove: Procés de creació artística perquè els joves es poguessin expressar a través de l’art i per convidar a re exionar les veïnes i veïns de Marianao sobre les des- igualtats a través de la creació de les obres d’art a partir de llaunes i gra ts.
  • Cloenda de l’Anem a la plaça!, amb una exposició organitzada per diferents grups d’infants i joves del barri en la qual van presentar el procés artístic que van seguir per construir instruments per preparar la banda sonora del documental homònim, Anem a la plaça, que també es va presentar públicament en aquest acte.