Calendari festiu

Al llarg de l’any, moltes són les dates assenyalades en el calendari, on veïnes i veïns comparteixen espais distesos i relacionals i on impregnem les tradicions dels valors comunitaris.

Al febrer comencem amb la celebració del Carnestoltes ,en el qual una enti- tat prepara el rei o reina Carnestoltes i fa el seu pregó prèviament a la mostra de balls. Seguim amb el Dia Internacional de les Dones, quan el barri agafa el nom de Marianao Feminista. La Castanyada és una altra de les tes destacades a la tardor. Al nal de l’any, arribem a les activitats nadalenques, amb un marcat caràcter solidari i cooperatiu, on la comunitat s’implica fortament en laCampanya de Cap Infant Sense Joguina, passant també pel Mercat de Nadal i l’estrena de la il·luminació nadalenca, que marquen l’inici del Nadal al barri. La il·luminació de la plaça de la Generalitat és també fruit d’un treball comunitari amb les escoles i els recursos d’infància del barri.

Però el punt més àlgid del calendari festiu arriba amb les Festes de Barri al juny, un espai totalment comunitari, on entitats, serveis i recursos elaboren una programació adreçada a tota la ciutadania, reivindicant l’espai públic com a es- pai de cultura, civisme i convivència.