Park(ing) day

Marianao ha celebrat el Park(ing) day a Sant Boi en el marc de la Setmana de la Mobilitat, un esdeveniment anual que té lloc en diverses ciutats de tot el món. Es tracta d’una acció de ciutat performativa, educativa i reivindicativa, on diverses entitats, col·lectius i ciutadania en general transformen de forma temporal places públiques d’aparcament en parcs, jardins i altres formes d’espai públic amb l’objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient.

Aquesta iniciativa, que va sorgir a la ciutat de San Francisco l’any 2005, avui es fa a més de 200 ciutats d’arreu del món.

A Sant Boi, durant tot el dia es van ocupar dues places d’aparcament públic al carrer de Montmany, i es van transformar en una zona d’esbarjo plena de vida i activitats dinamitzades durant tot el dia per diverses entitats, recursos, comerços i veïnes i veïns del barri.

Es van organitzar activitats com jocs tradicionals, decoració de caixes de fusta, tallers creatius de pintura i costura, partides d’escacs, jocs de taula, tallers de percussió i ns i tot un micro obert de poesia i un concert musical, amb un missatge comú: cuidar del nostre planeta.