Un barri cohesionat i que treballa en xarxa

“Marianao té cor, realment té cor!”, diu la Maite rient. La Maite Fillat és la directora de l’Escola Antoni Gaudí. Marianao TéCoR – Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural és una iniciativa que vam començar fa tres anys i que ha propiciat un procés participatiu i d’implicació ciutadana amb l’objectiu de millorar la vida quotidiana de la gent del barri de Marianao en àmbits com l’educació, la salut i la convivència.

 

Marianao Té Cor està suposant un canvi en la manera d’abordar les problemàtiques del barri; està canviant la forma de relacionar les persones, institucions i agents que hi intervenen d’una manera o altra”, comenta l’Antoni Xavier Fernàndez, cap de l’Àrea de Participació de l’Ajuntament de Sant Boi. “Hem trobat una fórmula, una manera de treballar en un projecte comú que està funcionant. Un camí per canviar petites coses i a poc a poc transformar el barri”, afegeix la Maite.

 

Des de Marianao volem que la ciutadania s’impliqui en la creació d’alternatives i propostes que permetin millorar les condicions de vida al territori a partir de la construcció de polítiques públiques que incorporin com a element transversal la lluita per la inclusió social. “Posar tots els agents i la ciutadania en un mateix tauler multiplica les possibilitats”, tanca l’Antoni Xavier.

 

Fins al moment, més de 70 agents del territori, de l’àmbit social, educatiu i de la salut, estan implicats i participant activament en aquest procés, que compta amb el ferm suport i compromís de diferents administracions públiques.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *