De la reflexió a l’acció

Una prioritat del projecte ha estat poder desenvolupar accions per millorar el barri de Marianao.

Per això és molt important el diagnòstic que es va realitzar de forma conjunta amb els recursos del barri i els seus veïns i veïnes. Vam detectar les necessitats i les demandes més importants per poder millorar el nostre territori.

Justament ara estem treballant pensant quines coses podem fer entre tots i totes per poder donar resposta a aquestes necessitats. Hem passat de reflexionar sobre el que podem millorar, a pensar accions reals per fer-ho possible.

Ens hem organitzat en grups reduïts i per temes molt concrets que treballen de manera col·laborativa. Aquests grups són les Comissions de Treball i estan formats per professionals que treballen al nostre barri i ciutat, a entitats, com associacions o fundacions, i també a l’Ajuntament de Sant Boi.

La finalitat de les comissions és pensar i dissenyar les accions concretes que es portaran a terme i fer tot el possible per posar-les en marxa. Es troben cada mes i mig o dos mesos aproximadament.

Ara existeixen 7 comissions, cadascuna d’elles centrada en un tema concret que gira entorn els eixos de la Salut Comunitària, l’Educació o la Convivència.

D’aquesta manera, en l’àmbit de l’educació trobem tres comissions, una que treballa per millorar la participació de les famílies als centres educatius, una altra per millorar els mecanismes del sistema educatiu i una tercera que vol millorar la relació entre els centres educatius (escoles i instituts) amb la comunitat.

En l’àmbit de la Salut Comunitària hi ha una comissió que vol enfortir el suport psicosocial en situacions de vulnerabilitat personal i familiar i una altra que pretén actuar en la detecció i prevenció de situacions de risc per a la salut.

En l’àmbit de la Convivència hi ha una comissió que vol promoure la participació de la cituadania i el compromís cívic, i una de sensibilització envers la diversitat.

Les comissions es van configurar el passat mes de juny i durant aquests 6 mesos s’han realitzat 20 trobades, on més de 50 recursos (entitats, professionals del barri, tècnics de l’Ajuntament, etc.) estan dissenyant les propostes d’actuació per donar resposta a les necessitats detectades al nostre barri.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *