Lecxit: foment de la lectura per a l’èxit educatiu a les escoles de Marianao

El projecte Lecxit ha tingut molt bona acollida als centres escolars de primària de Marianao i en aquesta segona edició les quatre escoles públiques del barri tornen a oferir aquest espai als seus infants.
Segons l’informe PISA del 2015, el 15,1% dels estudiants de primària no assoleixen les competències lectores bàsiques. Aquesta situació afecta el seu rendiment escolar en conjunt, ja que la manca de comprensió lectora porta a un baix rendiment en totes les matèries.

El mateix informe vincula directament lectura i èxit educatiu, i diu que el 31% dels estudiants amb alt rendiment llegeixen entre 1 i 2 hores al dia. En aquest sentit, el paper de les famílies és clau: segons les dades de l’OCDE, si els pares i mares llegeixen freqüentment amb els fills durant la primària, aquests obtenen millors resultats.

A partir d’aquesta realitat, les escoles Benviure, Marianao, Vicente Ferrer i Antoni Gaudí han decidit implantar el projecte LECXIT per treballar la comprensió lectora amb nens i nenes d’entre 8 i 9 anys. El projecte, que el curs passat ja es va iniciar com a experiència pilot amb resultats molt positius, funciona gràcies a la col·laboració de persones voluntàries que acompanyen els infants en la lectura un dia a la setmana en un espai individualitzat fora de l’horari escolar. Cada escola ha establert una tarda a la setmana en la qual les persones voluntàries, en horari de 16.30h a 17.30h, treballen amb recursos lúdics i de forma amena la comprensió lectora amb els infants amb l’objectiu que aquests incrementin l’èxit educatiu. Es tracta de crear espais de confiança en els quals cada voluntari i infant gaudeixin de la lectura.

A més de les persones voluntàries, el projecte LECXIT també estableix vincles amb entitats socials i culturals de l’entorn de l’escola, biblioteques o mitjans de comunicació, per tal de fer-los partícips d’aquest procés.

LECXIT és un projecte promogut per l’Obra Social “la Caixa”, la Fundació Jaume Bofill i el Departament d’Ensenyament, es va iniciar el curs 2011-2012 i actualment es du a terme a més de 100 punts d’arreu de Catalunya.
Si tens més de 16 anys, t’agrada llegir i disposes d’una hora a la setmana per compartir amb un infant, t’animem que et sumis al projecte fent voluntariat.

Completa aquest FORMULARI D’INSCRIPCIÓ i ens posarem en contacte amb tu per donar-te més informació!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *