Presentació Escola de Cuina Saludable

L’alimentació és un procés que ens acompanya al llarg de la vida, a través del qual obtenim els nutrients i l’energia que permeten cobrir els requeriments de l’organisme. Ara bé, l’acte de menjar, a més de ser un procés nutritiu, té connotacions importants de convivència que configuren el comportament alimentari i que poden repercutir en l’estat de salut de la persona.

El passat 19 de febrer vam presentar el projecte Escola de Cuina Saludable de Marianao Té Cor al casal de barri Marianao. L’Escola de Cuina Saludable és un espai que vol vincular diferents agents del barri Marianao per promoure hàbits saludables amb accions relacionades amb la millora de l’alimentació, la promoció d’hàbits saludables i la prevenció de malalties i conductes de risc per a la salut. Tot plegat amb l’objectiu d’apropar al veïnat propostes assequibles pel que fa a la qualitat dels productes potenciant així el comerç de proximitat i creant sinergies amb els establiments del barri.

En la presentació del projecte ens va acompanyar en Cèsar Romero, Cap de Cardiologia del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, per remarcar la importància de l’alimentació saludable per la salut cardiovascular. I el Taller de Gastronomia ens va oferir un showcooking per tal d’assessorar nutricionalment i ensenyar a cuinar i menjar de forma saludable als i les assistents. Tot, acompanyats per una fira d’entitats conscienciades amb un estil de vida comunitari i saludable com són: Associació Sant Boi en Positiu TransVIH, Associació Grup de Teatre Imagina, Associació Equilibri, Central Parc SCCL, Reciclos i Afa Baix Llobregat.

La presentació del passat 19 de febrer, és només el punt de partida, donat que el projecte d’Escola de Cuina Saludable ofereix tot un seguit de tallers per apropar-nos a la pràctica d’una alimentació saludable. Tots els tallers són gratuïts, només cal inscripció prèvia a escoladecuinasaludable@gmail.com o al casal de barri Marianao.