Marianao comença a dibuixar els seus reptes

El passat divendres 13 de març es va realitzar la segona trobada comunitària del projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural-Marianaotécor al centre cívic L’Olivera.

En aquesta jornada es va presentar la Monografia comunitària, fruit del treball de recerca participativa i de diagnòstic del barri que l’equip comunitari ha estat treballant conjuntament amb la comunitat, la ciutadania, els recursos i l’Administració local.

Concretament es va exposar el primer prediagnòstic de la Monografia comunitària, un document de síntesi que esdevé un resultat de tot el procés previ de diagnòstic. En aquest document es presenten els 12 reptes en l’àmbit social, de l’educació i de la salut, que s’abordaran des de la comunitat per donar respostes reals en la següent fase del projecte.

En la segona part de la trobada es va treballar per grups multidisciplinaris on tots els assistents van poder viure l’experiència de participar en un grup de treball on l’objectiu principal era començar a pensar estratègies per abordar els reptes plantejats donant resposta a les necessitats detectades.

Relacionar els diversos agents de salut per abordar els reptes des d’una perspectiva comunitària, promoure la relació entre l’escola, la família i l’entorn per millorar el procés educatiu dels infants i adolescents i trencar les dinàmiques d’inactivitat juvenil generant espais de referència i vincle amb la comunitat; són alguns dels reptes que s’abordaran a partir d’ara en la nova fase que tot just comença: la fase de propostes d’acció.

El balanç de la jornada va ser molt positiu, esdevenint tot un èxit de participació i d’implicació per part de tots els assistents.

acte1

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *