Què és el projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural “MarianaoTéCor”?
El projecte d’intervenció comunitària Intercultural – MarianaoTéCor, és un projecte innovador impulsat per la Fundació Marianao i l’Obra Social “La Caixa”, i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, el Consell Comarcal, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. El projecte pretén contribuir a la millora de la convivència i la cohesió social del barri Marianao, comptant amb la participació conjunta de la ciutadania, els recursos tècnics i l’Administració local.
El projecte va començar al setembre de l’any 2013, impulsat per un equip comunitari, format per professionals de la Fundació Marianao, i amb el suport de l’Equip Impulsor, format per representants de les diferents administracions públiques. Tot plegat amb la intenció de fer de Marianao un barri més fort i cohesionat a partir de la implicació responsable de la ciutadania, l’Administració i els diversos recursos que integren el territori.
Al juliol del 2014, el projecte Mariana-oTéCor té l’oportunitat de formar part del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural impulsat per l’Obra Social “La Caixa” i executat a 40 territoris més de tot el país. Aquest fet ha permès dimensionar tot el treball dut a terme fins al moment per la comunitat de Marianao i Sant Boi en una clara aposta pel treball comunitari i la cohesió social del nostre territori.
Avenços del projecte fins al moment:
[1] Establiment de relacions amb els recursos de la comunitat (públics i privats), amb l’Ajuntament i la ciutadania del barri. Fins al moment mantenim contacte amb gairebé 60 recursos.
[2] Realització de col·loquis individuals i grupals per realitzar la detecció de necessitats conjunta amb els tres protagonistes.
[3] 2 Trobades Comunitàries, on s’han anat presentant els avenços realitzats.
[4] Realització de la Jornada per la convivència ‘Enllaça’t a Marianao!’, amb la participació de més de 600 persones.
[5] Elaboració i publicació de la Monografia Comunitària.
[6] Realització del primer prediagnòstic comunitari que conté els 12 reptes a abordar per la millora del barri.
[7] Tot just estem iniciant la fase de propostes (comencem a configurar els Grups d’Acció Comunitària).