Anem a la Plaça! Descobrint l’entorn urbà de Marianao.

La Comissió de Participació de l’àmbit de Convivència del Pla de Desenvolupament Comunitari Marianao TéCor durant l’any 2018 va dissenyar una nova iniciativa al barri que titulada: Anem a la Plaça!

Es tracta d’una Iniciativa comunitària que convida a estudiants de diferents edats a sortir fora de l’aula i explorar els carrers i les places, també com a llocs d’aprenentatge. Aquesta iniciativa és una aposta conjunta perquè els centres educatius s’obrin al barri facilitant la implicació i acció transformadora dels infants i joves al seu entorn més proper, permetent que la resta de veïns i veïnes de Marianao es nodreixin de les seves aportacions.

 

Què vol dir Anar a la plaça?

Aquests són alguns dels exemples i propostes dels grups que ja han pres part de la proposta educativa:

El grup de 3er de primària de l’escola Antoni Gaudí, dins el seu projecte de centre, l’urbanisme a Sant Boi, estan dissenyant i construint elements de joc, descans, difusió, etc. que potenciaran l’ús del Kiosk de la plaça de la Generalitat per a tots els nens i nenes del barri.

El grup de 1r ESO de  l’IES Marianao, dins l’assignatura d’Arts Visuals, reflexionarà durant els propers mesos d’abril i maig sobre les funcions de l’art en els espais públics i es proposa realitzar accions als carrers per tal de visibilitzar les seves idees per a la gent del barri.

Per últim, el grup de joves del Centre Obert Don Bosco, ha dissenyat i construït un carretó comunitari que servirà, en primer lloc, de nexe entre les tres experiències i, més enllà, com a una eina de comunicació en l’espai públic, disponible per a la resta d’entitats de Marianao.

 

Més d’un centenar d’infants i joves del barri estan de camí a la plaça, i tu… Vols saber com sumar-te?

Segueix a través de les xarxes #anemalaplaça, aviat es comunicaran les accions obertes a tots i totes les veïnes de la ciutat!

 

Participen: Escola Antoni Gaudí, Institut Marianao, PES Don Bosco, coordina el projecte Circula Cultura

Codisseny del projecte: PES Don Bosco, Fundació Marianao i Circula Cultura.