En l’àmbit de la salut comunitària es van prioritzar dues àrees de treball que són les que donen nom i vida a les comissions actuals:
– Suport psicosocial en situacions de vulnerabilitat personal i familiar (Comissió Psicosocial).
L’objectiu que persegueix la comissió és poder arribar a ajudar les persones i famílies que es troben en situacions de dificultat i vulnerabilitat. Això vol dir situacions d’aïllament, de manca de recursos personals, xarxa de relacions dèbils, dificultat d’accés als recursos, etc. Per això s’han iniciat dues actuacions.
Per una banda, han revisat la Guia de Recursos existent per tal de millorar-la i que serveixi per donar a conèixer els recursos i serveis que poden aportar suport a aquestes persones i famílies.
Per una altra banda, ara treballen per dissenyar una proposta que garanteixi l’acompanyament que necessiten aquestes persones i famílies. La proposta és comptar amb tots els recursos i professionals implicats i treballar de forma coordinada per oferir aquest acompanyament que permetrà millorar la salut i la qualitat de vida de les persones afectades.
– Detecció i prevenció de situacions de risc per a la salut (Comissió de Detecció i Prevenció)
Aquesta comissió té l’objectiu de reforçar i/o activar els mecanismes de detecció, prevenció i promoció de la nostra salut.
Es detecta que manquen recursos destinats a incidir en el benestar (físic, emocional i social) del ciutadà adult aparentment sà. Aquesta comissió assumeix aquest repte i l’ha transformat en una proposta: el projecte Enrenou. Aquesta proposta pretén generar benestar emocional, promoure els estils de vida saludables i facilitar l’accés a l’activitat física entre la població adulta, defensant el potencial que tenen els espais de relació informals com a factor protector de la salut entre els adults.
Algunes imatges de les trobades de les comissions de Salut:
[metaslider id=1361]