Presentació de la Programació Comunitària al 3r Acte Comunitari

El passat divendres 11 de març va tenir lloc a l’Olivera el Tercer Acte Comunitari de MarianaoTéCor, on es va presentar principalment, la Programació Comunitària de Marianao i on vam poder tenir la presència de més de 90 persones, i la col·laboració de l’ajuntament de Sant Boi i l’Obra Social la Caixa, i el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el consell Comarcal del Baix Llobregat.

 Aquest document és el resultat del treball conjunt entre els actors participants als Grups d’Acció Comunitària (GAC’s). Més de 60 persones representants de recursos tècnics, ciutadania organitzada i administració local han format part dels tres GAC’s existents, configurats entorn els àmbits de Comunitat Saludable, Comunitat i Convivència i Comunitat Educadora.

Cada un dels grups ha realitzat trobades bimestrals on han treballat en coherència amb els reptes del diagnòstic Comunitari, fent propostes, categoritzant-les i prioritzant aquelles àrees d’intervenció en base a les quals s’articularà el treball que realitzaran les comissions a partir d’ara.

Fruit del treball realitzat en aquests grups, es va presentar divendres la Programació comunitària de Marianao que podeu visualitzar en el següent enllaç.

A més, també es van presentar altres accions i projectes que s’han realitzat o estan en una fase de planificació, com el taller de sexualitat i afectivitat i el taller i xerrada d’alimentació saludable (en l’àmbit de la salut), la segona edició de l’Acció Global Ciutadana que es celebrarà a la plaça Mercè Rodoreda el proper 8 de maig (en l’àmbit de la convivència) i l’inici del projecte Lecxit a les escoles públiques del barri i la planificació del projecte amb famílies per l’èxit escolar de cara a la seva implementació el proper curs (en l’àmbit de l’educació).

De forma transversal a tot el projecte, s’ha elaborat una Guia de Recursos del barri de Marianao que es pot consultar en aquesta mateixa web i que compta amb la resposta de més de 70 recursos fins al moment i que pretén ser un instrument útil i de consulta tant per professionals com per als propis ciutadans i ciutadanes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *