Park (ing) day 2019! Marianao torna a reivindicar l’espai públic, la cultura i la sostenibilitat.

Marianao omple d‘activitats lúdiques i culturals  l’espai públic urbà que ocupen dues places d’aparcament al carrer per reivindicar un model de ciutat centrat en les persones.

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, Sant Boi torna a celebrar, per segon any, el Park(ing) Day, un  esdeveniment anual que té lloc en diverses ciutats de tot el món. Es tracta d’una acció de ciutat performativa,  educativa i reivindicativa, on es transformen durant un dia places públiques d’aparcament en parcs, jardins i altres formes d’espai públic, omplint-los d’activitats amb l’objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient.

Enguany, s’ha organitzat una jornada on diferents entitats, col·lectius i ciutadania en general, han pogut transformar l’espai del Carrer Montmany, entre els carrers Rosselló i Eusebi Güell,  per gaudir d’un munt d’activitats lúdiques i culturals.

Al matí, vam començar amb tallers creatius de pintura i costura, on els i les vianants podien deixar volar la imaginació amb un pinzell i aprendre a utilitzar la màquina de cosir, mentre gaudien d’un deliciós sortit  de dolços artesanals àrabs.

A la tarda, després de jugar a vàries partides d’escacs i diversos jocs de taula per tota la família, vam omplir el carrer de música i poesia, amb tallers de percussió, un micro obert amb grans poetes de totes les edats i l’actuació musical de Las PIBAS, per tancar la jornada.

Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a la implicació i  col·laboració de l’Ajuntament de Sant Boi, Cultura als Barris, Sant Boi Camina, l’Ocioteka de Fundació Cassià Just, Club d’Escacs de Sant Boi, DID Associació, Cooperativa Circula Cultura, Associació Cultura Excèntrica – Llobregat Slam Poetry i Las PIBAS producen, així com les botigues Multifil, Dulces Aya i Torrents.

Us deixem algunes imatges del #ParkingDaySantBoi2019!

[metaslider id=1816]